Schilderijen

Hieronder zie je mijn olieverfschilderijen die klaar en ingelijst zijn. Momenteel ben ik met een aantal schilderijen bezig. Kijk bij: wordt aan gewerkt.

Luna

Luna Olieverfschilderij van hond, door Jan Boer Wageningen

Dit is Luna, een enthousiaste spring-in-’t veld. Luna hangt nu in de kamer van zijn baasjes in Portugal.

Ik heb meerdere foto’s gemaakt, waarop je het schilderproces goed kunt volgen.

Boefje

Boefje Jan Boer Wageningen olieverfschilderij

Dit mannetje (zijn echte naam is niet Boefje) is een paar weken na zijn geboorte overleden. Het olieverfschilderijtje staat bij zijn ouders thuis op de kast in de kamer in Arnhem..

Ik heb foto’s gemaakt van het schilderproces.

Sam

Sam, hondje, olieverf

Dit is Sam, het hondje van Bert, een gezellige knuffel. Het schilderij hangt bij baas Bert thuis.

Ik heb foto’s gemaakt van het schilderproces.

Een paradijs in Margraten

Een paradijs in Margraten
Een paradijs in Margraten

Ed en Sonja beschikken over een groot stuk land in het Limburgse Margraten. Een groot stuk land, dat oorspronkelijk een agrarisch karakter had. Vanwege hun liefde voor en kennis van de natuur zijn zij verantwoord bezig om stapje voor stapje alles terug te geven aan de natuur. Indrukwekkend mooi project. 

Ik heb foto’s gemaakt van mijn schilderproces.

Kees

Dit is Kees. Ik heb foto’s gemaakt het schilderproces.

Okke

Dit is Okke, de hond van Maaike en Hans, die af en toe komt logeren.

Ik heb foto’s gemaakt van het schilderproces.

Sara

Jan Boer Wageningen Sara

Dit is onze hond Sara, overleden in maart 2019, zeventien jaar oud.

Ik heb foto’s gemaakt van het schilderproces.

Huis in Noorwegen

Dit is het eerste huis van onze Noorse vrienden Kåre en Mia in het zuiden van Noorwegen. Olieverf, geschilderd in de jaren tachtig. Dit schilderij hangt in de hal van hun nieuwe woning in Tvedestrand. Grootte plm. 60 x 40 cm.

Afrikaanse man

Dit schilderij, olieverf 2018, heb ik geschilderd naar aanleiding van een eenvoudig fotootje. Grootte schilderij 60 x 60 cm. Ik heb dit gemaakt met ondersteuning van Gonneke de Haan. (www.gonnig.nl). Schilderij is niet te koop.

Huis van Nicolai en Anine

Dit schilderij, olieverf 2018, hangt in Noorwegen in het huis, dat op het schilderij staat. Daar wonen Nicolai en Anine Lillebø, die het huis zelf gebouwd hebben.

Ik heb eerst een serie foto’s gemaakt van het huis, zodat ik er thuis mee aan de slag kon.

Hondje Elvis

Jan Boer Wageningen - olieverfschilderij van hondje Elvis

Dit schilderij van de hond Elvis hangt thuis bij onze Deense vrienden Birgit Sørensen en Arne Hansen in Roskilde (DK). Ik heb het olieverfschilderij gemaakt naar aanleiding van het feit, dat we dit lieve hondje aldaar hebben meegemaakt. Toen we vertrokken waren uit Denemarken hoorden we niet veel later, dat hun Elvis dood was.

Ik heb foto’s gemaakt van het schilderproces.

Crown & Trumpet Inn

Dit olieverfschilderij laat de Crown & Trumpet Inn zien in het Engelse Broadway (Cotswolds), ten zuiden van Birmingham. Ik heb dit schilderij gemaakt voor iemand, voor wie deze pub veel betekent. Het schilderij hangt dan ook in zijn woonkamer in Wageningen.

Ik heb foto’s gemaakt waarop je het schilderproces kunt bekijken.

Tuin in Renkum

Dit olieverfschilderij laat een prachtige, zorgvuldig aangelegde tuin zien in Renkum. In het schilderij zijn de twee poezen van de eigenaar verstopt. Moet je maar eens goed kijken. Het schilderij hangt in het huis, dat bij de tuin hoort.

Ik ben voor dit schilderij uitgegaan van foto’s van de tuin en de poezen.

Vroegere dokterswoning van Schiermonnikoog

Vlakbij de witte watertoren op Schiermonnikoog ligt dit huis prominent op een duin. Tot een aantal jaren geleden was dit het huis met praktijkruimte en apotheek van de Schiermonnikoogse huisarts. Inmiddels is er op het eiland elders een medisch centrum gevestigd en is het witte huis nu een particuliere woning. Dit schilderij hangt thuis bij de inmiddels van het eiland vertrokken huisarts, die als laatste praktiserende arts dit huis heeft bewoond.

Ik heb vooraf foto’s genomen van de omgeving.

Colosseum in voormalig Joegoslavië

Een klein, smal olieverfschilderijtje naar aanleiding van een foto. Ik heb deze foto als een stukje kauwgom in de lengte uit elkaar getrokken, lang gemaakt. Het schilderij hangt in Arnhem.

Zure regen in Polen en Tsjechië

Dit olieverfschilderij heb ik ruim twintig jaar geleden gemaakt naar aanleiding van een bezoek aan het Reuzengebergte op de grens van Polen en Tsjechië. Door de zure regen waren de bossen daar zo goed als dood, afgeknapt. Te triest om aan te zien. Met nieuwe aanplant is de zaak inmiddels weer behoorlijk opgeknapt. Dit schilderij hangt in een hotel in Spindleruv Mlyn, in het Tsjechische Reuzengebergte.

Zeilboot van een prentje

Dit olieverfschilderij heb ik gemaakt naar aanleiding van het verzoek van iemand, die een klein zwart-wit prentje van deze zeilboot had. Kan er ook een zee bij? Ja hoor, kleuren en zee heb ik er naar vrije fantasie bij gemaakt.

Ida Lelie

Olieverfschilderij van Ida Lelie, mijn schoonmoeder. Ik ben uitgegaan van een foto en heb een klein stuk van het schilderproces gefotografeerd. Het schilderij hangt bij ons in de huiskamer.

Plant in pot

Olieverfschilderij van plant in pot uit 1997. Een broddellapje.

Schiermonnikoog in de winter

Een winters Schiermonnikoog, alweer lang geleden, maakt een toch wel heel bijzondere indruk. Bevroren strand, ijs in de branding…. Dreigende sneeuwlucht. Hier staan we op het Westerduinenpad met zicht op de vuurtoren. Besneeuwd eiland: lang geleden….. Schilderij hangt in Renkum, naast de trap in de hal. De Waddeneilanden hebben in elk seizoen iets moois.

Ryszard Kowalski (PL)

Jan Boer Wageningen - olieverfschilderij van Ryszard Kowalski

Dit is het schilderij van Ryszard Kowalski, die een paar jaar geleden veel te jong is overleden. Het schilderij hebben we naar zijn weduwe gebracht in het oosten van Polen, vlakbij de Oekraïnse grens. Voor dit olieverfschilderij ben ik uitgegaan van een pasfoto.

Ik heb foto’s gemaakt van het proces.

Gletsjer op IJsland

Gletsjer op IJsland

Dit schilderij heb ik gemaakt voor een vriend, die mij een paar foto’s aanleverde van zijn rondreis op IJsland. Zelf ben ik er nog nooit geweest.